وبلاگ iBanFirst

ساخت وبلاگ

نقش و تأثیر بانک های مرکزی بر بازار ارز

Skyscraper of the European central Bank in Frankfurt

چه نقشی دارند؟چگونه بر نرخ ارز تاثیر می گذارند و چه تاثیری بر بازار فارکس دارند؟تنها در پنج دقیقه هر آنچه را که باید در مورد بانک های مرکزی بدانید بیابید.

بانک های مرکزی به عنوان مرجع پولی اقتصاد یک کشور، مسئولیت تنظیم و نظارت بر سیستم بانکی کشور مورد نظر را بر عهده دارند. آنها مسئول تدوین سیاست پولی کشور هستند و اگرچه از نظر سیاسی مستقل هستند، اما در کشور خود وضعیت انحصاری قانونی دارند که به آنها قدرت و مسئولیت صدور پول می دهد. بانک‌های مرکزی که به‌عنوان «وام‌دهنده آخرین راه‌حل» توصیف می‌شوند، مسئول ایجاد ذخایر کافی هستند و صنعت بانکداری را با حصول اطمینان از اینکه بانک‌های تجاری با کمبود عرضه مواجه نمی‌شوند، اداره می‌کنند، همانطور که در بحران مالی سال 2008 رخ داد.

بانک‌های مرکزی معمولاً برای جلوگیری از تحولات بیش از حد بزرگ و سریع در ارزش پول‌هایشان مداخله می‌کنند. این تضمین می کند که دومی برای یک دوره بیش از حد طولانی نه کمتر ارزش گذاری شده و نه بیش از حد ارزش گذاری شده است.

از جمله روش‌های اصلی مداخله بانک مرکزی می‌توان به صدور و برداشت نقدینگی به ارز داخلی یا سوآپ گسترده ارز در مدت زمان نسبتاً کوتاه اشاره کرد. برای افزایش نرخ ارز، بانک مرکزی می تواند عرضه ارز خود را کاهش دهد که در افزایش تقاضای ارز تاثیر دارد. برعکس، با فروش ارز داخلی در ازای سایر ارزها، این امر باعث افزایش عرضه یک ارز و کاهش ارزش آن می شود. کاهش ارزش پول، کالاهای داخلی را ارزان‌تر از کالاهای خارجی می‌کند که خود اثرات مثبت و منفی بر پول یک کشور دارد.

بانک های مرکزی چه نقشی دارند؟

بانک های مرکزی سه وظیفه اصلی را انجام می دهند:

1. تنظیم بازار

  • یکی از وظایف اصلی بانک‌های مرکزی تنظیم فعالیت‌های اقتصادی با تعیین نرخ‌های بهره است که معمولاً به آن نرخ بهره کلیدی می‌گویند.

نرخ بهره کلیدی

اگرچه بانک‌های مرکزی مستقیماً بازار ارز را کنترل نمی‌کنند، اما می‌توانند با افزایش یا کاهش نرخ بهره کلیدی، مستقیماً بر تورم و نرخ ارز تأثیر بگذارند. این ابزاری است که برای تامین مالی مجدد بانک ها با نقدینگی استفاده می شود و شاخص اصلی هزینه اعتبار در یک اقتصاد است. اگر نرخ کلیدی پایین باشد، این نشان می‌دهد که هزینه اعتبار کم است و در نتیجه باعث رشد می‌شود.

2. مدیریت ذخایر ارزی

  • یکی دیگر از کارکردهای بانک مرکزی ، مدیریت ذخایر ارزی است.
  • بسته به ذخایر خود ، بانک های مرکزی ممکن است تصمیم بگیرند که ارز خارجی را خریداری کنند یا ارز محلی را بفروشند تا بر ارزش آن تأثیر بگذارد.
  • به این ترتیب ، آنها سعی می کنند قیمت ارز خود را کنترل کنند تا از ارزیابی بیش از حد یا بیش از حد جلوگیری کنند.

3. کنترل عرضه پول در گردش

 

  • یک بانک مرکزی ممکن است تصمیم بگیرد که برای تنظیم میزان پول در گردش ، نقدینگی را به ارز داخلی صادر کند یا از آن برداشت کند.
  • همه بانکهای مرکزی نقش اساسی دارند. با این حال ، وزن ارز و اقتصادی که آنها به نمایندگی از آنها نشان می دهند ، برخی از آنها به ابعاد بین المللی می بخشد.

     

کدام بانکهای مرکزی مهمترین هستند؟

مهمترین بانکهای مرکزی شامل بانک مرکزی اروپا ، بانک مرکزی اروپا ، فدرال رزرو ، بانک انگلیس ، بانک ژاپن ، بانک ملی سوئیس و سرانجام بانک کانادا است. به دلیل کشور و وزن آنها در اقتصاد جهانی ، تأثیر این بانکهای مرکزی فراتر از مرزهای کشورشان است.

شرکت کنندگان در بازار ارز به اعلامیه ها و مداخلات این بانکهای مرکزی توجه ویژه ای می کنند ، زیرا تصمیمات آنها بر بیشترین جفت ارز ارز و اقتصاد جهانی تأثیر می گذارد.

1. بانک مرکزی اروپا (ECB)

بانک مرکزی اروپا عملکرد صاف اتحادیه اقتصادی و پولی همه کشورهایی را که با اتخاذ ارز واحد اتخاذ کرده اند ، تضمین می کند.

  • این کشور ریاست سیستم اروپایی بانکهای مرکزی (ESCB) ، که از بانکهای مرکزی یورو و همچنین کشورهایی که هنوز ارز واحد را در داخل بلوک اتخاذ نکرده اند ، تشکیل شده است.
  • این امر برای اطمینان از ثبات قیمت و عملکرد صاف معاملات ارزی و سیستم های پرداخت عمل می کند.
  • این نرخ بهره را برای کشورها در اتحادیه پولی تعیین می کند و طبق نرخ کل کلیدی در حال لازم ، به بانکهای تجاری وام می دهد و به تنظیم پول در گردش و نگه داشتن تورم تحت کنترل کمک می کند.
  • بانک مرکزی اروپا همچنین صدور موضوع اسکناس یورو (یورو) توسط کشورهای منطقه یورو را مجاز می کند.

بانک مرکزی اروپا از این نظر منحصر به فرد است که تنها بانک مرکزی جهان است که علی رغم تنوع الگوهای اقتصادی در منطقه یورو ، سیاست پولی 19 کشور منطقه یورو را بر عهده دارد. کاملاً مستقل از موسسات اتحادیه اروپا است.

2. فدرال رزرو (FED)

  • FED که در سال 1913 تأسیس شد ، سرپرست اقتصاد ایالات متحده و تأثیرگذارترین بانک مرکزی جهان است.
  • این نظارت بر عرضه دلار (دلار) در گردش و به دلیل اهمیت آن ، نقدینگی بین المللی نیز نظارت دارد.
  • این نرخ بهره را از طریق کمیته ای به نام کمیته بازار آزاد فدرال تعیین می کند ، که سالانه هشت بار برای تصمیم گیری در مورد سیاست پولی و سیستم بانکی ایالات متحده ملاقات می کند.

بر خلاف اکثر بانکهای مرکزی ، بانک فدرال رزرو تحت یک ساختار غیر متمرکز فعالیت می کند. در سطح فدرال ، توسط هیئت مدیره خود اداره می شود ، در حالی که در سطح منطقه ای ، 12 بانک فدرال رزرو وجود دارد که به عنوان نهادهای خصوصی فعالیت می کنند.

3. بانک انگلیس (BOE)

  • بانک انگلیس از سال 1997 یک نهاد مستقل بوده است.
  • این کشور متعلق به کشور انگلیس است و توسط اداره خدمات مالی انگلیس (FSA) تنظیم می شود.
  • این امر ثبات قیمت و سیستم های بانکی و مالی و مالی را در انگلستان تضمین می کند.
  • بیش از 300 سال است که نیز اسکناس های پوند استرلینگ (GBP) صادر کرده و عرضه پول در گردش را مدیریت کرده است.

انگلستان عضو ERM (مکانیسم نرخ ارز اروپا) ، سلف EMU (اتحادیه پولی اروپا) ، بین سالهای 1990 تا 1990 بود. با این حال ، در 16 سپتامبر 1992 ، همچنین به عنوان "چهارشنبه سیاه" شناخته می شود ، این کشور مجبور شدخارج از ارمبانک مرکزی انگلیس خود را قادر به متوقف کردن کاهش ارزش پوند استرلینگ نمی دانست ، در حالی که معرفی مجوز واحد نیاز به تثبیت ارزهای اروپایی در حدود یک نرخ خاص داشت. این امر باعث حفظ ارز ملی انگلیس شد.

4- بانک ژاپن (BOJ)

  • بانک ژاپن از سال 1998 در قرن نوزدهم با ایجاد ین (JPY) تأسیس شد.
  • بانک ژاپن صدور اسکناس ها را مدیریت می کند و ثبات مالی کشور را تضمین می کند.
  • مانند سایر بانکهای مرکزی در سراسر جهان ، به ثبات قیمت کمک می کند و نرخ بهره را برای اطمینان از هزینه نسبتاً پایدار اعتبار و یک بازار نقدینگی تعیین می کند

در پاسخ به ترکیدن حباب مسکن و بحران مالی متعاقب آن در اواخر دهه 1990 ، بانک ژاپن پیشگام تصویب برخی از سیاست های پولی ، که از آن زمان گسترده تر شده اند: • سیاست نرخ بهره صفر برای مهار تورم (1999).• سیاست تسکین کمی (2001).

5. بانک ملی سوئیس (SNB)

بانک ملی سوئیس (SNB) بانک مرکزی کنفدراسیون سوئیس است. این سیاست پولی کشور را تعیین می کند و ارز ملی ، فرانک سوئیس (CHF) را صادر می کند.

  • عملکرد اصلی SNB اطمینان از ثبات قیمت در بازار سوئیس است.
  • همچنین اسکناس های فرانک سوئیس را صادر می کند و به منظور تورم متوسط ، نرخ بهره را تعیین می کند.
  • SNB مدیریت ارز خارجی و ذخایر طلای کشور را مدیریت می کند.

6. بانک کانادا (BOC)

بانک مرکزی کانادا (BOC) بانک مرکزی کانادا است و مسئولیت سیاست پولی این کشور را بر عهده دارد.

  • این نرخ بهره را در کشور قرار می دهد و عرضه پول در گردش را کنترل می کند.
  • همچنین ذخایر ارزهای خارجی کانادا را مدیریت می کند و اسکناس در ارز داخلی ، دلار کانادا (CAD) را صادر می کند.

بانک کانادا عضو گروه چهار ملت است که از پنج عضو تشکیل شده است: فدرال رزرو ایالات متحده ، بانک انگلیس ، بانک ذخیره استرالیا و بانک مکزیک. این موسسات در تحقیق و نوآوری همکاری می کنند.

در حالی که همه بانکهای مرکزی نقش اساسی دارند ، بسته به اقتصاد و ارز که آنها نماینده هستند ، برخی از آنها تأثیر بیشتری در بازار ارز دارند.

همه آنها یک هدف مشترک را به اشتراک می گذارند: برای اطمینان از ثبات قیمت در یک کشور یا اتحادیه پولی. برای رسیدن به اهداف خود ، روش های مداخله آنها متفاوت است.

نگه داشتن یک مراقب نزدیک به اعلامیه ها و مداخلات بانک مرکزی که به طور کلی شاخص های اصلی اقتصادی یک کشور را برجسته می کند ، به ما کمک می کند تا پیشرفت های موجود در بازار ارز را بهتر درک کنیم و نوسانات احتمالی ارز را پیش بینی کنیم. تقویم سالانه FX ما ایده آل برای کمک به پیگیری جلسات آینده بانک مرکزی است.

خبرهای فارکس...
ما را در سایت خبرهای فارکس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عفت السادات شجاعی بازدید : 53 تاريخ : يکشنبه 6 فروردين 1402 ساعت: 21:56